Hemen Bize Ulaşın ! +90216 305 4666

Dünya toplumlarında giderek artan Vejetaryenlik kültürü yaygınlaşmakta ve bu kültüre uygun yaşayanlar, hayvansal olmaya tüketim ürünleri tercih etmektedirler. Bu tercihleri dikkate alan üretim sektörleri de doğan talebe yanıt vermeye çalışır. Günümüzde, Vejetaryen tüketici parametresinin pazardaki konumu da önemli bir konuma ulaşmıştır. Bu durumu avanta çevirmek isteyen üretim ve hizmet kuruluşları, ürün ve hizmetlerinin vejetaryenlik kültürüne uygunluğunun, ISQ gibi 3.taraf kuruluşlara tescil ettirerek, ayırt edici bir şekilde etiketleme ve işaretleme yapmaktadırlar. Vejetaryen Tüketiciler de, bu tescil ile ayrışan, sertifikalı Vejetaryen ürün ve hizmete, sağlıklı, güvenilir ve kolay bir şekilde ulaşır.

Vejetaryen etiketi talebinde bulunan işletmeler, ürünlerinde yapacağı tesciller için, NSO-NAP 7 Vegen-Vejetaryen Standardı uygunluğunun değerlendirilmesi, ürünlerin ve üretimin kontrol altına alınması ile ortaya çıkan belgenin sembolüne/işaretine “Vejetaryen Etiketi” denir.

ISQ, NSO-IBI vb. global kuruluşlardan aldığı akreditasyon, yetki ve lisans ile bu kültürde sertifika, lisans ve etiket gibi ayırt edici bir konumda olarak fayda sağlar. ISQ bu tescil ile 3. Taraf sertifika/etiket hizmetlerini güvenilir ve küresel olarak gerçekleştirmektedir.

ISQ gibi Belgelendirme/lisans/Tescil sağlayıcı kuruluşlar, sertifika ihtiyaçlarını karşılarlar.

Vejetaryen Logosu ya da Etiketi Nasıldır ?

Logo kullanım hakkı, Vejetaryen Belgesi almaya hak kazanan üreticinin ürününe/ürünlerine verilmektedir. Üretici Logoya/Etikete ve kullanmak isterse QR-KOD’ a (dijital sertifikaya) Organizasyonun kamuoyuna yayınladığı portal linkinden ulaşabilir, indirerek kullanabilir.

Uluslararası Vejetaryen Logosu ya da Etiketi, Şekil 1’ de verilmiştir.

Vejetaryen Şekil 1

Logo, Yayın portal sayfasında verilen Vejetaryen Logo Kullanım Talimatına uygun olarak kullanılmak zorundadır.

Haksız logo kullanımında hukuki işlem yapılmaktadır.

ÖNEMLİ NOT: Standart ve Sertifikasyon, Sağlık ve Güvenlik Garantisi vermez. Sertifikasyonun ve Etiketlemenin Hedefi, ürünün ayırt edilmesi, nitelik kazanması ve Uygunluk kriterlerinin karşılanması ve doğrulanmasıdır.