Standartlar ve/veya belgelendirmeler (örneğin ISO 9001 Belgesi, ISO 14001 Belgesi, iso 27001 belgesi, CE Belgesi vb.) genellikle gönüllülük ilkesine dayanmaktadır. Bu belgelere sahip olan kurum veya kuruluşlar, ilgili standartların kriterlerini karşılamak ve sürdürmekle yükümlüdürler. Bu belgeler, belge veren kuruluşlar tarafından denetlendikten sonra kullanım hakkı elde edilir.
Yönetim sistemi (ISO 9001 Belgesi, ISO 14001 Belgesi gibi) ve/veya ürün belgesi (CE Belgesi, NSO-NAP 1 Doğal Ürün Belgesi gibi) veren kuruluşlar, belge alan kurum veya kuruluşun mevcut durumları ve bildirimlerinin o anki denetim şartlarına uygunluğunu değerlendirir. Uygunluk sürdürüldüğünde, belge logosu/şekli/işareti kullanım hakkı alan kurum veya kuruluşlar sorumlu ve yükümlüdürler. Ancak, yetki veren kurum veya kuruluşlar sorumlu tutulamaz, hak, ceza ve tazminat talep edilemez. Uygunsuzluk durumlarında, belge ve logo/şekil/işaret kullanım hakkı alan kurum veya kuruluşlar sadece kendi sorumluluğundadır.
Belge ve logo/şekil/işaret kullanım hakkı alan veya almak isteyen kurum veya kuruluşlar, bu hakları bilerek, kabul ederek talep etmelidirler. Bu hususlar, uygunsuzluk durumlarında yasal, kanuni vb. gereksinimlere uyulması ve sorumluluğun bilincinde olunması gereken önemli kuralları içerir. Hukuki süreçleri kabul etmeyen kurum veya kuruluşların belgelendirme başvurusu yapmamaları gerekmektedir.
Bu şartlara rağmen hizmet alan kurum ve kuruluşlar, belirtilen şartları kabul etmiş sayılırlar. https://www.intersistemteknik.com web sitesinde yer alan içerik, tanıtım ve bilgi amaçlı olup kullanıcılar, bu bilgilerin doğruluğunu ve güncelliğini isq'dan temin etmeye özen göstermelidirler. İntersistem Teknik Sertifikasyon'un herhangi bir sorumluluğu olmadığını kabul ederler.